10 meest gestelde vragen over definitief ontharen

Hoe werkt de Beautytek  ITPL?

Met korte flitsen met hoogenergetisch licht op de huid dat door het pigment van de haar naar de haarwortel wordt geleid en daar omgezet in warmte. De haarfollikels worden hierdoor uitgeschakeld, zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.

Kan iedereen met de Beautytek ITPL behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam en/of gelaat behandeld worden. Het meest ideaal is het als de huid licht van kleur en de haren donker zijn. Grijze en witte haren bevatten te weinig pigment en kunnen niet behandeld worden. Mensen met een zeer donker getinte huid kunnen niet behandeld worden, aangezien hier juist teveel pigment in de huid zelf aanwezig is. Twijfels? Ons intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend en resulteert in een persoonlijk advies!

Hoelang duurt een behandeling?

Dat is uiteraard afhankelijk van het oppervlak wat behandeld moet worden. Iedere lichtflits behandelt een gebied van 5 bij 2 centimeter, zodat vele haarfollikels per flits uitgeschakeld. Beide oksels kunnen bijvoorbeeld in ongeveer 15 minuten behandeld worden.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelend gevoel ervaren, als een elastiekje tegen de huid. De behandeling is per locatie/gebied meer of minder gevoelig, echter echt pijnlijk wordt de behandeling nooit genoemd.

Hoe reageert de huid na de behandeling?

Zelfs bij de meest gevoelige huidtypes is er vrijwel nooit een reactie merkbaar na de behandeling. In sommige gevallen kan de huid nog warm en rood aanvoelen, deze reactie is met een paar uur verdwenen en kan vergeleken worden met een zonnebrand reactie.

Hoe weet men of de behandeling geholpen heeft?

De getroffen haartjes zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enkele dagen tot weken op hun plek, in eerste instantie is er dus weinig merkbaar. Echter na gemiddeld een week of 2 beginnen de eerste haartjes los te laten en uit te vallen. Men moet dus even geduld hebben na de behandeling!


Meer informatie

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen en dus uitgeschakeld die in de groeifase zitten. Er zijn drie fasen; groei-, overgangs- en rustfase. Zowel in de overgangfase als in de rustfase is de haar niet direct verbonden met de haarfollikel vandaar dat deze haren niet ontvankelijk zijn voor behandeling. Men moet 4 tot 6 weken wachten na een behandeling zodat er weer nieuwe haren in de groeifase zijn beland welke dan wel behandeld kunnen worden. Gemiddeld zijn er zo’n 5 tot 10 behandelingen nodig om
alle haren te kunnen verwijderen.

Zijn er dingen die je niet mag ten tijde van de behandeling?

Gebruik voorafgaand aan de behandeling geen olie of bodylotion op de te behandelen gebieden. Ook na de behandeling is het af te raden de gebieden in te smeren met bodylotion, crème, olie of deodorant voor de eerste 24 uur.

Warme baden, sauna en heet douchen is de eerste 24 uur af te raden, om warmte-ontwikkeling in de huid te voorkomen. De haren moeten voor de behandeling geschoren zijn en er moet dan een korte stoppel voelbaar/zichtbaar zijn, meestal bereik je dit door de
haren 24 uur van te voren te scheren. Tijdens de gehele kuur mag je de haren gewoon weg blijven halen met een scheermes of ontharingscrème, harsen of epileren is tijdens de gehele kuur niet toegestaan! (Dit om het natuurlijke groeiproces van de haar niet te verstoren.)

Mag ik zonnen/de zonnebank gebruiken tijdens de kuur?

Wij raden aan om 3 weken voor en na de behandeling de behandelde huid niet bloot te stellen aan zonlicht (dus ook geen zonnebank). Het kan voorkomen dat de huid onder invloed van zonlicht op de behandelde gebieden extra pigment aan maakt, welke dan zichtbaar is als een bruine vlekkerige plek. Mocht u toch in de zon willen of gebruik willen maken van de zonnebank dek de te behandelen gebieden dan goed af of smeer deze in met een sunblock.

Ben ik na de kuur definitief van ongewenste haargroei af?

De haren die tijdens de groeifase geflitst zijn komen niet meer terug. Het is echter mogelijk dat de haren in de rustfase gedurende de kuur niet behandeld zijn; deze kunnen nog verschijnen. Wij raden daarom aan om een keer per jaar een herhalingsbehandeling te doen voor het beste resultaat.